husbils platser Plataria Grekland


Europas största husbilsportal
av husvagn drivrutiner för husbil förare
UK UK IT ES FR NL
1
husvagnsplatser Plataria

Husbilsplats camping Nautilos

CP ()46100 Plataria Epirus Grekland
Rättegångskostnader, som skall betalas på plats 19.50 tills 28 Euro
WMSEN DwcU
öppen April tills Oktober

Husbilsplats Wohnmobil-Parkplatz Plataria

PN ()46100 Plataria Epirus Grekland
kostnadsfritt
WMSEN DwcU
öppen Januar tills Dezember

Husbilsplats camping ELENAS BEACH

CP ()46100 Plataria Epirus Grekland
plats debiteras 18.50 tills 20 Euro
WMSEN DwcWvTvU
öppen 1.April tills 31.Oktober

Husbilsplats

PN ()461 00 Plataria Epirus Grekland
kostnadsfritt
WMSEN DwcU
öppen Januar tills Dezember

Plataria, Bilder av staden och omgivningen

Plataria, Bilder och allmän information

 • Igoumenitsa ligger bredvid Patras och Piraeus, Greklands största färjehamn..
  Från och till här går färjorna från Venedig, Ancona, Bari, Brindisi och Korfu i Grekland, Paxos och Antipaxos.. Staden är huvudstaden i prefekturen Thesprotia och ligger i regionen Epirus..
  Omedelbart efter den nya färjehamnen börjar den nya A2-motorvägen, Eganatia Odos, som förbinder Igoumenitsa med den turkiska gränsen..

  Historia

  Under lång tid - fram till 1913 - Igoumenitsa var en fiskeby med 500 själar som styrdes av turkarna.. Det förändrades plötsligt när, efter andra världskriget, den helt förstörda staden helt byggdes om som en modern stad och förvandlades till en stor färjehamn..
  Fartygsporten själv upplevde också snabb förändring..
  Var han fram till 60-talet av förra seklet ganska liten och provinsiell utformad för mindre fartyg och båtar, så var slutet på 1900-talet.. började med utvidgningen och fördjupningen av hamnen..
  I dag ligger stora färjor från Västeuropa här och bär flera miljoner passagerare om året, en betydande ekonomisk faktor för det oroliga landet..

  Efter motorvägen är den 2: a stora huvudgatan den sydliga National Highway 6 «E55», en vacker kustväg som passerar Parga, Ammoudia.. Loutsa leder till Preveza..

  Igoumenitsa har ett hälsocenter «tel: 26650-24420, 24421», som är anslutet till Filiades sjukhus «tel: 26640-22203»
  * ett tyskt honorärkonsulat ledt av fru Kerstin Lohr, e-post hk-igoumenitsa
  linos-resa.. gr, telefon +30.. 26650. 24847
  * många banker, apotek, affärer och ännu fler resebyråer för att boka färjebiljetter
  * stormarknaderna som Lidl, Carrefour etc ligger på huvudgatan som leder norr ut ur staden..
  * Drepanon-stranden är husets strand i Igoumenitsa och har en campingplats, liksom en tonhöjd som ibland tolereras under lågsäsongen

  {bold} OBS!

  Igoumenitsa, som Patras, har fortfarande ett problem med flyktingar från tredje världsländerna.. I hamnområdet försöker dessa människor komma in i lastbilar och / eller husvagnar / husvagnar, men också genom att planera släp och båtar för att göra det till Italien..
  Inte bara dessa människor själva, även om den intet ont anande föraren får stora problem, borde det lyckas en gång, men i Italien landar på landningen
  Därför rådde alla omedelbart sitt fordon innan han körde färjan till Italien noggrant inuti, Kontrollera ut och ner

  13913  1136269  962138 

  1377315
 • Centrala Grekland - Kultur, städer, byar, utgrävningar och havet

  En av de trevligaste åkattraktionerna du kan göra med ett hus är definitivt en resa till Grekland..

  Grekland - det betyder tusen år gammal kultur, vackra landskap, små byar, men också Atens storstad och naturligtvis havet med sina långa stränder.. Hela saken under en vacker blå himmel och den grekiska solen..
  Det här är de ingredienser som är en bra semester!
  Innan njutningen har dock kartan ställt ankomsten, antingen via de olika landsträckorna «Serbien / Kroatien / Albanien eller Ungern / Rumänien / Bulgarien» eller du kan ta färjan..
  Oavsett om det är från Venedig, Ancona, Brindisi eller Bari, så kallas i alla fall vår destination för den rutt som presenteras här i Igoumenitsa..

  biljetterna till en färjetrafik med eller utan camping ombord kan beställas på många sätt:

  * antingen via den resebyrå du väljer
  * eller via ADAC / ÖAMTC

  * rekommenderas även i nätverket
  Voigt Seereisen - Agentur GmbH
  Koberg 17 23552 Lübeck
  Tel. +49 «0» 451 505617-20

  * Minoiska byråer {DE-LINK:www.minoan.gr/de/info-more/central-agents: finns här

  * eller du kan kontakta en grekisk byrå «båda befinner sig i Igoumenitsa vid hamnen»:

  Milano Travel , Inh. Balaskas Spyros
  Tel. 0030. 2665. 023565
  E-post: milantvl «at» otenet.. gr

  och

  Linos Travel
  Tel 0030. 2665. 024187
  email: linos-resa «at» linos-travel.. gr
  «här hittar du den tyska honorärkonsolen så fort du behöver det»

  Så nu har vi redan reser bakom oss och med hjälp av MeinWomo-databasen hittade vi också bra ställen på vägen till färja hamnarna och Fartyget hamnar i hamnen Igoumenitsa ..

  Staden, som ligger vid slutet av en lång vik, skäller bara ut ur morgondimman «eller vi kan se dess ljus på natten, beroende på vilken linje vi har kört».
  När skeppet säkert förtöjdes ligger, bryter grekisk rörelse, som vi inte kan skynda utan vi har ju en semester
  Så vår Womo rullar under "ella-ella" samtal från den grekiska Fährbediensteten från rampen och kör på grekisk mark..

  Det finns inte mycket att se i hamnen, strax bakom den nya hamnen, tar vi den nya uppfarten till Egnatia Odos, den nya motorvägen som förbinder Igoumenitsa med Turkiet och är nu färdig efter många års konstruktion..
  Egnatia stiger stadigt upp från Igoumenitsa som ligger på normal noll i det bergiga inlandet..
  Vi kan göra en första resa när det gäller kultur efter en kort bilresa, på höger sida av motorvägen är Sanctuary Dodoni , med Delphi en av de stora oraklarna i Grekland..
  Bara en bit längre bort ligger den vackra staden Ioannina med sin populära Ioannina-sjö.. Här känns fortfarande lite orientalisk känsla från den långa turkiska ockupationen, men också tack vare universitetets levande, unga liv..

  Vi fortsätter uppför bergen tills vi når Metsovo på knappt 1200 m, där du kan njuta av vin och ost och tillfredsställa shoppingbehovet med vävning och träsniderier kan..

  Nu är det inte långt till Katarapass , som är stängd på vintern, eller endast för att drivas av kedjor.. Snö är fortfarande ibland här i april, så detta bör ingå i planeringen..
  E92 tar dig till Kalambaka, en liten stad med stora attraktioner, Meteorak kloster
  . Ingen grekisk turist lämnar ut de till synes kloster från 1200-talet som flyter på pinnacles..
  Beroende på ditt intresse kan du besöka alla 6 klostren som fortfarande är bebodda eller bara en.. ,. ,. vackert och värt att se är allt, kameran kommer att överhettas!

  Efter så mycket kultur och landskap, är vi nu draget magiskt till havet!. Via Trikala kör vi till Volos viken , där vi njuter av havs-, sol- och saltluft..
  Ganska små tavernaer på vackra stränder vill utforska och det grekiska köket gör resten, så vi mår bra..

  Vår tur fortsätter via Lamia , där vi kan shoppa och lagra upp i stora stormarknader till Thermopylae , vilket är bra för en mellanlandning och en avkopplande bad i 38 ° varm, kristallklar, men ändå svavelhaltig termisk vatten..
  Varmvattnet kommer ut ungefär 42 ° från berget och härstammar från ett konstgjort vattenfall och en lika artificiell kanal, där du kan "komma in" någonstans när som helst utan kostnad..

  På Arkitsa tar vi färjan och överför till Euboea , en bergig ö med vackra stränder som vi utforskar från norr till söder och lämnar vid Chalkida över den nya bron..

  Aten vinkar!. Men.. ,. ,. Att säga något HÄR om Aten skulle gå utöver omfattningen av denna introduktion..
  Låt oss bosätta sig här genom att ange att Aten besöks med alla sina varierade sevärdheter och att det i det här avrinningsområdet är säkert att parkera det rullande hemmet på en campingplats och att ta kollektivtrafik till staden köra..
  Det är också tillrådligt att ha EARLIGT besök på Akropolis, tidiga stigare har bättre kartor här..

  Efter manifoldtryck och liv och rörelse i Aten kör vi igen in i de lugna bergen.. Vi passerar Thiva och besöker ett av de viktigaste klostren i Grekland, Ossio kloster på Distomi, innan vi sätter våra hjul till helgedomen i bergen med oraklar..
  Varje sten här andas historia och en lång promenad genom den berömda platsen är vacker.. Framför allt har du en fantastisk utsikt över de omgivande dalarna, bara bra!

  Och igen drar havet, i detta fall Corinthens viken .. Vi passerar genom den inte så attraktiva staden Itea och besöker Galaxidhi , en vacker liten fiskeby, innan den går västerut längs viken..

  Här finns många små pittoreska byar på vägen, liksom små drömmande vikar och vackra, mestadels grusiga stränder..
  Om vi ​​har turen att hitta en parkeringsplats för vår Womo i , rekommenderas en promenad längs hamnen..

  Vi närmar oss nu övergången till Patras viken , som är märkt av den fantastiska bron som sträcker sig över Rio-Antirio-sträckan, ett mästerverk av ingenjörsvetenskap.. Mesolongi kommer snart, en stad som inte bara är historiskt mycket intressant, men också av dess ibland direkt indonesiska, färgglada trähus, på höga stavar i den omgivande staden Marsh och bräckt vatten landskap är byggda och är fortfarande bebodda idag..

  Via Etoliko med sin vackra lagun fortsätter vi till den vackra kusten på Joniska havet.. Nu börjar «och kommer att fortsättas från Preveza mycket trevligare» en vacker kustväg, som erbjuder nya fantastiska vyer bakom varje kurva..

  Bara köra, titta och njut.. Små byar med tavernor bjuda överallt att vila, stränder för att bada..

  Om det blir för varmt rekommenderar vi att du stoppar vid Mitikas .. Öarna Kalamos och Kastos, som ligger mittemot byn, producerar ibland tunga downdrafts runt middagstid, vilket ger underbar kylning..
  Vonitsa har vi möjlighet att se den Ambraciska viken, där det finns delfiner och sköldpaddor, liksom ett rikt fågelliv..

  Om du vill kan du göra en tur över gungebroen till Lefkas Island «detta kommer snart vara ditt eget resehäfte» eller fortsätt genom undervattenstunneln «tills 3. 5t = 5 euro, betalas vid södra ingången» till Preveza , en livlig grekisk stad med en imponerande nekropolis på artärvägen till Arta..

  Den sista delen av vår turné har börjat och anlagd min personliga höjdpunkt.. Framför oss är en av de vackraste kustvägarna i Medelhavet..
  Vänster det djupblå Joniska havet med oändliga vyer över vattnet, längs vägarna i vackra oleander, djupgröna doftande tallskogar, mellan små byar och verkligen riktigt fulla endast i juli och augusti «som överallt.

  Ett landskap att varva ner, där du fortfarande kan hitta sin "ensamma" strand, med kristallklart vatten..
  För mig Grekland i sitt bästa! Så vårt sista resan tar oss längs Joniska havet, där sådana vackra och överallt gästfria platser som Ammoudia välkomnar gästerna.. Härifrån är det värt att ta en resa till Glyki till de «isiga» källorna i Acheron, som inte är dess verkliga källor.. ,. ,. ,. Den kalla floden är dock en populär sommar destination..

  Den pittoreska Parga är också värt ett besök, så länge du inte kör dit i juli och augusti under högsäsong, åtminstone inte med ett rymligt hus..

  Men varje drömsemester slutar och så en dag har vi inget annat val än att rulla tillbaka till färjan och ta oss tillbaka till vårt hemland , full av underbara intryck och erfarenheter och viljan att återvända..

  25824  25962  1376018  1376013 
  25174  26553 

  Jag hoppas reseboken är mycket roligt och är till hjälp på vägen genom Central Greece
  Kommentarer, kritik, men också beröm du kan i forumet för www.. meinwomo.. bara bli av med
  Dessutom skulle det naturligtvis vara trevligt om du var på parkeringsplatserna, där det har ändrats, noterade detta i databasen eller skulle ange nyupptäckta alternativ..

  18282  18287  18314  ​​

  Men nu har du en trevlig semester och där går du!

  1351566

husbils platser Plataria i dessa böcker


RV platser i området

 1. Campingplats Kalami Beach, 46100 Igoumenitsa, Kalami Beach
  Radhus anlagda campingplatsen, som lämpar sig för att vänta på färjan, nära Igoumenitsa @ (Campingplats)
 2. Husbilsplats Igoumenitsa New Port, 46100 Igoumenitsa/Ladochorion, Agion Apostolon
  en bra plats att bo om du väntar på färjan till Italien. @ Vem är rädd för säkerheten vid ingången kan be hamnen om det fanns incidenter, men inga problem är k ... (Parkeringsplats, även för övernattning)
 3. Husbilsplats, 46100 Mourtos/Sivota
  Förvaringsutrymmen i hamnen och i parkeringsplatser i byn.. Den lilla hamnen under sommaren med båtar trångt och ofta besöks av flottiljer och charterbåtar, p ... (Parkeringsplats, även för övernattning)
 4. Husbilsplats, 46100 Syvota, Ag. Paraskevi
  En liten vik utanför kustvägen mellan Sivota och Perdika. (Parkeringsplats, även för övernattning)
 5. Campingplats Camping Drepanon Beach, 46100 Igoumenitsa, Beach Drepanos
  . Camping, som ofta används för att stanna innan färjeöverfarter till Italien @ åratal försummade och smutsiga - 2014 renoverade och öppnas igen nu högt mottagning Ista i kommunal ägo (Campingplats)
 6. Husbilsplats Parkplatz Drepanon Beach, 46100 Igoumenitsa, Ormos Valtou
  Be om övernattning på plats, är godtyckligt tider så hanterade @ På staden stranden i Igoumenitsa erbjuda olika parkeringsmöjligheter direkt på vattnet. @ Man ... (Parkeringsplats, även för övernattning)
 7. Campingplats Sofas Camping, 46100 Perdika, Zwischen Sivota und Perdika
  Små familjedrivna camping, men med utmärkta sanitära anläggningar, en utmärkt taverna med traditionella grekiska. Cuisine @ Wlan, renoverad år 2013 VVS (Campingplats)
 8. Wohnmobilparkplatz Arilla , 46030 Arilla, Eparchiaki Odos Perdikas
  Vacker strand, men mycket upptagen. @ Parkering tillhör tavernan och är avgiftsbelagd. (Parkering vid restaurang / hotell / vingård)
 9. Husbilsplats Restaurant Zoukas , 46030 Perdika - Arilas, Eparchiaki Odos Perdikas - Pargas
  Parkering på restaurang i en liten vik Zoukas: Fam Christos Christakis, € 8 - för gäster kostenfreiNormalerweise energi tillgänglig under vårt besök är tyvärr d ... (Parkering vid restaurang / hotell / vingård)
 10. Wohnmobilparkplatz Karavostasi, 46030 Karavostasi, Eparchiaki Odos Perdikas - Pargas
  Langezogene stranden vik med flera bilar. Duschar på stranden. Tavern on the Square (Parkering vid restaurang / hotell / vingård)

Händelse nära campingplatsen

välj en annan region