husbils platser Tui Spanien


Europas största husbilsportal
av husvagn drivrutiner för husbil förare
UK UK IT ES FR NL
1
husvagnsplatser Tui

Husbilsplats

SP ()36700 Tui Galicia Spanien
kostnadsfritt
WMSEN DwcU
öppen Januar tills Dezember

Tui, Bilder av staden och omgivningen

Tui, Bilder och allmän information

 • Rio Minho bildar gränsen mellan Spanien och Portugal i norr och här börjar vår resa och slutar i söder på Rio Guadiana.. Mellan de två gränsvärdena upptäcker vi den diversifierade Atlantkusten med sina vackra sandstränder och pittoreska bergformationer.. Städer som Braga, Porto och, naturligtvis, Lissabon är på vår väg, liksom slott Sintra och Queluz och klostren Belem och Batalha..

  På den här vägen kommer du inte bara att hitta de välkända sevärdheterna utan också vackra små städer och byar samt lugna landskap som bjuder på dig att gå på vandring.. Vad skulle Portugal vara utan Algarve?. Naturligtvis utforskar vi också detta område..

  Eftersom denna bok skrevs speciellt för WOMO-ryttare finns det också en mängd camping- och campingplatser, samt övernattningsboende som kan användas utan problem under lågsäsong.. Till rutorna finns detaljerad information om utrustning och motsvarande koordinater.. Massor av bilder - du vill veta var du ska gå - ingår också i boken..

  Eftersom det inte finns något problem i Portugal att hitta bensinstationer eller stormarknader, har endast några få tagits med i denna bok..

  För att behålla bokens aktualitet skulle jag vara glad om du besöker portalen meinwomo.. bara meddela ändringar eller förbättringar..


  Och nu ha kul på din resa genom Portugal.

  1713652
 • Portugal, denna smala band av land i sydväst om den iberiska halvön gränsar till söder och väster vid Atlanten och i norr och öster av Spanien.. 550 km från norr till söder och ca 220 km från öst till väst, så omfattningen av 88 967 kvadratkilometer.. 10,6 miljoner människor bor i 18 distrikt, med inlandet och södern är mycket glesbefolkade..

  Redan 133 BC. Lissabon är huvudstaden i den romerska provinsen Lusitania.. År 1139 var mycket av landet undantaget från maurernas regel, och Alfonso I Henriques blev landets första konung.. Åldrarna av upptäcktsresande börjar på 1400-talet.. Henry Navigator, Vasco da Gama och Magellan ger landet prestige och rikedom.. Efter mordet på Carlos I proklamades republiken 1910.. Efter en militärkupp Antonio Salazar 1932 regeringschef.. Den diktatoriska regimen sönderfölls 1974, genom den ickeviolenta nejdrevolutionen..
  För detaljer om Portugals historia, besök ONLINE här: Länk

  Landskapet kännetecknas av stränder med branta klippor och vackra sandstränder
  9> • Bergskedjor med sina toppar i närheten av 2000 m

  Denna mångfald och de stora rikedomarna av kulturella platser lockar många besökare till landet varje år och gör turismen till en av statens främsta inkomstkällor..

  1717453  1717220  1717576 

  Vinodling är också av enorm ekonomisk betydelse.. Det finns 41 erkända vinregioner i Portugal.. Röda och portviner odlas inlandet och vita viner i den svalare norr.. Dourodalen är hem för att förmodligen den mest kända sorten - Portvin..

  1717445  1717575  1717578 


  På vår resa genom Portugal möter vi upprepade gånger tre termer som är så karakteristiska för landet ,.

  Azulejos : Morarna tog "al zuleiq" «polerade stenar» till Spanien och Portugal.. I den antika Orienten användes plattorna redan för väggbeklädnad.. De äldsta azulejosna, som ursprungligen var färgglada, finns i Paco Real i Sintra och Conceicao-klostret i Beja.. De dateras från 1500-talet. I mitten av 1700-talet skedde en förändring av designen.. Den mångfärgade var ersatt av koboltblå och vit.. På Rococo användes pastellfärger «Queluz».. Idag hittar du Azulejos i många varianter och inte bara på palats och kyrkor utan även hos vanliga människors hus.. Manueline : Manueline är en portugisisk stil som utvecklats under regimen Manuel I från late Gothic.. De frodiga ornamenten representerar en unik dekorativ stil av portugisisk konst. Jerónimos kloster i Belem är det finaste exemplet på denna stil..

  1717219  1717577  1715178 

  Fado : I början av 1800-talet började fado i Lissabons fattiga stadsdelar.. De melankoliska melodierna handlar om kärleksproblem, längtan och ödets slag.. Fado spred sig snabbt i Portugal och nya varianter uppstod..
  När Fado sjunger nästan uteslutande av kvinnor, är Fadista, Coimbra Fado ett undantag. Det sjunger bara av män..

  1715149 


  Fler och fler WOMO-ryttare väljer landet för vintern.. Infrastrukturen för campare har ökat betydligt under det senaste decenniet.. Öppet året runt campingplatser och platser, extremt vänliga och hjälpsamma människor och en mängd garantier för en bra semester..
  1714470

husbils platser Tui i dessa böcker


RV platser i området

 1. Husbilsplats Área da Silva, 4930 Silva, Lugar de Campelo
  Privata, betald Ställplats, väl utrustade. (Ställplats)
 2. Husbilsplats, 36479 Salceda de Caselas, PO-403
  Officiell parkeringsplats tillhör församlingen (Ställplats)
 3. Campingplats Parque de Campismo Convivio LDA, 4920-020 Candemil/Vila Nova de Cerveira , Rua de Badao 1
  Camping i skogen med möjlighet åtföljs promenader och olika cykelvägar (Campingplats)
 4. Husbilsplats Estación Depuradora, 36450 Salvaterra de Miño, Paseo Fluvial
  Avfallshantering och vattenförsörjning på kommunal återvinningscentral under drift från måndag till fredag, är 8-15 klocka. @ Boende inte, men du får inte stå i hela Paseo Fluvial. (Endast plats för vatten/avlopp)
 5. Husbilsplats, 4920 Vila Nova de Cerveira, Avenida dos Pescadores
  Stor, asfalterad parkering i en vacker plats (Parkeringsplats, även för övernattning)
 6. Husbilsplats, 4920 Vila Nova de Cerveira
  Kommunal parkeringsplats bredvid busstationen.. Det finns 4 reserverade platser för campare, men på nästa dörr parkeringen finns ytterligare parkering. (Ställplats)
 7. Wohnmobilstellplatz de El Sol, 36415 Mos, Santa Marta
  Avfall och vattenförsörjning för campare vid en bensinstation.. Tjänsten är gratis, om du kan tanka. @ Det kan också hysas, duschar finns tillgängliga. (Ställplats)
 8. Campingplats Camping de Covas, 4920-042 Vila Nova de Cerveira, N302 101
  Vila Nova de Cerveira Camping de Covas (Campingplats)
 9. Campingplats Camping Playa America, 36350 Nigran, Rúa Telleira 12-16
  Platsen ligger nära staden cirka 800 meter från havet. (Campingplats)
 10. Campingplats Bayona Playa, 36393 Bayona/Vigo, Playa Ladeira Sabaris
  Camping Bayona Bayona Playa (Campingplats)
 11. Campingplats Camping A Freixa , 36866 Ponteareas, Barranco Freixa
  Platsen är öppen utanför normal öppning tid på helgerna. (Campingplats)