Camper Plaatsen Plataria Griekenland


Europa´s omvangrijkste camper-portaal
van camperbestuurders voor camperbestuurders
UK UK IT ES FR SE
1
camper plaatsen Plataria

Camperplaatsen camping Nautilos

CP ()46100 Plataria Epirus Griekenland
Gerechtelijke kosten, de betaling van plaats 19.50 tot 28 Euro
WMSEN DwcU
geopend April tot Oktober

Camperplaatsen Wohnmobil-Parkplatz Plataria

PN ()46100 Plataria Epirus Griekenland
Plaats kosteloos
WMSEN DwcU
geopend Januar tot Dezember

Camperplaatsen camping ELENAS BEACH

CP ()46100 Plataria Epirus Griekenland
Plaats NIET gratis 18.50 tot 20 Euro
WMSEN DwcWvTvU
geopend 1.April tot 31.Oktober

Camperplaatsen

PN ()461 00 Plataria Epirus Griekenland
Plaats kosteloos
WMSEN DwcU
geopend Januar tot Dezember

Plataria, Foto´s van de stad en de omgeving

Plataria, Afbeeldingen en algemene informatie

 • Igoumenitsa ligt naast Patras en Piraeus, de belangrijkste haven van Griekenland..
  Van en naar hier vertrekken veerboten vanuit Venetië, Ancona, Bari, Brindisi en Corfu binnen Griekenland, Paxos en Antipaxos.. De stad is de hoofdstad van de prefectuur Thesprotia en ligt in de regio Epirus..
  Direct achter de nieuwe veerboothaven begint de nieuwe snelweg A2, Eganatia Odos, die Igoumenitsa met de Turkse grens verbindt..

  Geschiedenis

  Igoumenitsa was lange tijd - tot 1913 - een vissersdorp met 500 zielen geregeerd door de Turken.. Dat veranderde abrupt toen na de Tweede Wereldoorlog de volledig verwoeste stad volledig werd herbouwd als een moderne stad en veranderd in een grote veerhaven..
  De veerhaven zelf heeft ook een snelle verandering ondergaan..
  Was hij tot de jaren 60 van de vorige eeuw nogal klein en provinciaal ontworpen voor kleinere schepen en boten, zo was het einde van de 20e eeuw.. begonnen met de uitbreiding en verdieping van de haven..
  Tegenwoordig landen hier grote veerboten uit West-Europa met miljoenen passagiers per jaar, een belangrijke economische factor voor het onrustige land..

  Na de snelweg, de 2e hoofdweg is de in zuidelijke richting gelegen National Highway 6 «E55», een prachtige kustweg die Parga, Ammoudia oversteekt.. Loutsa leidt naar Preveza..

  Andere

  Igoumenitsa heeft
  9 * een gezondheidscentrum «tel: 26650-24420, 24421», dat is verbonden met het Filiates Hospital «tel: 26640-22203»
  * een Duits Honorair Consulaat onder leiding van mevrouw Kerstin Lohr, e-mail hk-igoumenitsa
  linos-travel.. gr, telefoon +30.. 26650. 24847
  * Veel banken, apotheken, winkels en zelfs meer reisbureaus om veerboottickets te boeken
  * de supermarkten zoals Lidl, Carrefour enz. Bevinden zich aan de hoofdweg die naar het noorden uit de stad leidt..
  * Het Drepanon-strand is het huisstrand van Igoumenitsa en heeft een camping, evenals een standplaats die soms buiten het seizoen wordt getolereerd

  {bold} Let op

  Ook Igoumenitsa heeft, net als Patras, nog steeds een probleem met vluchtelingen uit derdewereldlanden.. In het havengebied proberen deze mensen in vrachtwagens en / of campers / caravans te komen, maar ook door trailers en boten te plannen om een ​​doorgang naar Italië te creëren..
  Niet alleen deze mensen zelf, zelfs de niets vermoedende chauffeur, krijgen grote problemen, mocht dit ooit lukken, maar in Italië landen op de landing
  Daarom heeft iedereen zijn voertuig dringend geadviseerd VOORDAT de veerboot naar Italië grondig naar binnen was gereden, Controleer buiten en onder

  13913  1136269  962138 

  1377315
 • Centraal Griekenland - Cultuur, steden, dorpen, opgravingen en de zee

  Een van de leukste attracties die je kunt doen met een stacaravan is zeker een reis naar Griekenland..

  Griekenland - dat betekent millennia-oude cultuur, prachtige landschappen, kleine dorpjes, maar ook de metropool Athene en natuurlijk de zee met zijn lange stranden.. Het geheel onder een prachtige blauwe lucht en de Griekse zon..
  Dit zijn de ingrediënten waaruit een geweldige vakantie is gemaakt!

  Voor het plezier heeft de kaart echter de aankomst bepaald, hetzij via de verschillende landroutes «Servië / Kroatië / Albanië of Hongarije / Roemenië» / Bulgarije» of je kunt de veerboot nemen..
  Of het nu vanuit Venetië, Ancona, Brindisi of Bari is, onze bestemming voor de hier voorgestelde route is in ieder geval Igoumenitsa..

  De kaartjes voor een veerpassage met of zonder kamperen aan boord kunnen op verschillende manieren worden besteld:

  * via het reisbureau van uw keuze
  * of via de ADAC / ÖAMTC

  * ook aanbevolen in het netwerk
  Voigt Seereisen - Agentur GmbH
  Koberg 17 23552 Lübeck
  Tel .: +49 «0» 451 505617-20

  * Minoïsche bureaus {DE-LINK:www.minoan.gr/de/info-more/central-agents: zijn hier te vinden

  * of je kunt contact opnemen met een Grieks agentschap «beiden zijn in Igoumenitsa in de haven»:

  Milano Travel , Inh. Balaskas Spyros
  Tel. 0030. 2665. 023565
  E-mail: milantvl «at» otenet.. gr

  en

  Linos Travel
  Tel. 0030. 2665. 024187
  e-mail: linos-travel «at» linos-travel.. gr
  «hier vind je de Duitse honorair consul zodra je hem nodig hebt»

  We hebben nu dus al de reis achter de rug en met behulp van de MeinWomo-database vonden we ook geweldige plaatsen op weg naar de veerhavens en Het schip zal aanmeren in de haven van Igoumenitsa ..

  De stad, die aan het einde van een lange baai ligt, pelt gewoon uit de ochtendmist «of we kunnen zijn lichten ´s nachts zien, afhankelijk van welke lijn we hebben gereden».
  Wanneer het schip veilig is afgemeerd ligt, breekt de Griekse drukte, waarvan we ons niet kunnen haasten, maar we hebben toch een vakantie
  Dus onze Womo rolt onder de "ella-ella" -oproepen van de Griekse Fährbediensteten vanaf de oprit en rijdt op Griekse bodem..

  Er is niet veel te zien in de haven, net achter de nieuwe haven nemen we de nieuwe oprijlaan naar de Egnatia Odos, de nieuwe snelweg die Igoumenitsa met Turkije verbindt en nu voltooid is na jaren van bouwen..
  De Egnatia slingert gestaag van Igoumenitsa, die op het normale nulpunt ligt, het bergachtige achterland in..
  We kunnen na een korte rit een eerste reis maken in termen van cultuur, aan de rechterkant van de snelweg bevindt zich Sanctuary Dodoni , met Delphi een van de grote orakels van Griekenland..
  Iets verder weg ligt de prachtige stad Ioannina met zijn populaire Ioannina-meer.. Hier voel je je nog een beetje oosterse flair van de lange Turkse bezetting, maar ook dankzij het levendige, jonge leven van de universiteit..

  We gaan de bergen op tot we Metsovo bereiken op iets minder dan 1200 m, waar je kunt genieten van wijn en kaas en het winkelen hunkert naar weven en houtsnijden kan..

  Nu is het niet ver naar de Katarapass , die in de winter is gesloten, of alleen om met kettingen te worden doorgereden.. Sneeuw is hier in april nog steeds, dus dit moet in de planning worden opgenomen..
  De E92 brengt je naar Kalambaka, een klein stadje met belangrijke bezienswaardigheden, de Meteorak-kloosters
  . Geen enkele Griekse toerist laat die schijnbaar twaalfde-eeuwse kloosters achter die op tijgers drijven..
  Afhankelijk van je interesse kun je alle 6 kloosters bezoeken die nog steeds bewoond zijn of slechts één.. ,. ,. mooi en de moeite waard om te zien is alles, de camera zal oververhitten!

  Na zoveel cultuur en landschap, worden we nu magisch naar de zee getrokken!. Via Trikala rijden we naar de Golf van Volos , waar we genieten van zee-, zon- en zoutlucht..
  Mooie kleine taverna´s op prachtige stranden willen ontdekt worden en de Griekse keuken doet de rest, dus we voelen ons goed..

  Onze tour gaat verder via Lamia , waar we kunnen gaan winkelen en kunnen inslaan in grote supermarkten, naar de Thermopylae , wat goed is voor een tussenstop en een ontspannend bad in het 38 ° warme, kristalheldere en toch zwavelhoudende thermale water zijn..
  Het thermische water komt ongeveer 42 ° uit de rots en is afgeleid van een kunstmatige waterval en een al even kunstmatig kanaal, waar je op elk punt kosteloos "binnen kunt komen"..

  Bij Arkitsa nemen we de veerboot en brengen we over naar Euboea , een bergachtig eiland met prachtige stranden die we van noord naar zuid verkennen en bij Chalkida over de nieuwe brug vertrekken..

  Athene lonkt!. Echter.. ,. ,. Om iets HIER over Athene te zeggen zou verder gaan dan het bereik van deze introductie..
  Laten we hier genoegen nemen met de opmerking dat Athene wordt bezocht met al zijn gevarieerde bezienswaardigheden en dat het veilig is om het rollende huis veilig te parkeren op een camping en om het openbaar vervoer naar de stad te nemen in het verzorgingsgebied van deze metropool rijden..
  Het is ook raadzaam om het VROEGE bezoek aan de Akropolis te hebben, vroege vogels hebben hier betere kaarten..

  Na de vele indrukken en de drukte in Athene rijden we opnieuw de stille bergen in.. We passeren Thiva en bezoeken een van de belangrijkste kloosters in Griekenland, het Ossio-klooster op Distomi, voordat we onze wielen naar het heiligdom in de bergen met orakels zetten..
  Elke steen hier ademt geschiedenis en een lange wandeling door de beroemde site is prachtig.. Bovendien heb je een adembenemend uitzicht op de omliggende valleien, gewoon geweldig!

  En opnieuw trekt de zee, in dit geval de Golf van Korinthe .. We passeren de niet zo aantrekkelijke stad Itea en bezoeken Galaxidhi , een mooi klein vissersdorpje, voordat we naar het westen gaan langs de Golf..

  Hier zijn veel kleine pittoreske dorpjes op onze weg, evenals kleine dromerige baaien en mooie, meestal stenige stranden..
  Als we het geluk hebben een parkeerplaats te vinden voor onze Womo in , is een wandeling langs de haven aan te bevelen..

  We naderen nu de overgang naar de Golf van Patras , die wordt gekenmerkt door de adembenemende brug over de zeestraat Rio-Antirio, een meesterwerk van techniek..

  Mesolongi komt binnenkort, een stad die niet alleen historisch zeer interessant is, maar ook door zijn soms direct Indonesisch ogende, kleurrijke houten huizen, op hoge palen in de omgeving van de stad Moeras- en brakwaterlandschap worden gebouwd en worden nog steeds bewoond..

  Via Etoliko met zijn prachtige lagune gaan we verder naar de prachtige kust aan de Ionische Zee.. Nu begint «en zal worden voortgezet vanuit Preveza veel mooier» een prachtige kustweg, die achter elke bocht een nieuw adembenemend uitzicht biedt..

  Gewoon autorijden, kijken en genieten.. Kleine dorpjes met taverna´s nodigen overal uit om uit te rusten, stranden om te baden..

  Als het te warm wordt, raden we aan te stoppen bij Mitikas .. De eilanden Kalamos en Kastos, die tegenover het dorp liggen, produceren rond het middaguur zware neerwaartse bewegingen, wat een geweldige afkoeling oplevert..
  Op Vonitsa hebben we de mogelijkheid om de Ambracian Golf te zien, waar er dolfijnen en schildpadden zijn, evenals een rijk vogelleven..

  Als je wilt, maak een tocht over de draaibrug naar het Lefkas-eiland «dit wordt binnenkort je eigen reisboekje» of ga door de onderwatertunnel «tot 3. 5t = 5 euro, te betalen aan de zuidelijke ingang» tot Preveza , een bruisende Griekse stad met een imposante necropolis op de verkeersader naar Arta..

  Het laatste deel van onze tour is begonnen en heeft mijn persoonlijke hoogtepunt aan het licht gebracht.. Voor ons ligt een van de mooiste kustwegen van de Middellandse Zee..
  verliet de diepblauwe Ionische Zee met eindeloze uitzichten over het water, langs de wegmassa´s van prachtige oleander, diepgroene geurige dennenbossen, tussen kleine dorpjes en echt echt alleen in juli en augustus «zoals overal.

  Een landschap om tot rust te komen, waar je nog steeds zijn "eenzame" strand kunt vinden, met kristalhelder water..
  Voor mij is Griekenland op zijn best!
  Dus onze laatste etappe van de reis voert ons langs de Ionische Zee, waar zulke mooie en vooral gastvrije plaatsen zoals Ammoudia de gast verwelkomen.. Vanaf hier is het de moeite waard om een ​​reis naar Glyki te maken naar de «ijzige» bronnen van de Acheron, die niet de echte bronnen zijn.. ,. ,. ,. De koude rivier is echter een populaire zomerbestemming..

  De pittoreske Parga is ook een bezoekje waard, zolang je er in juli en augustus tijdens het hoogseizoen niet rijdt, althans niet met een ruime stacaravan..

  Maar elke droomvakantie komt ten einde en dus hebben we op een dag geen andere keuze dan terug te gaan naar de veerboot en ons terug te brengen naar ons thuisland , vol met prachtige indrukken en ervaringen en de wens om terug te keren..

  25824  25962  1376018  1376013 
  25174  26553 

  Ik hoop dat het reisboek is erg leuk en helpt op weg door Centraal Griekenland
  Reacties, kritiek, maar ook lof kan je op het forum van www.. meinwomo.. net te ontdoen van
  Daarnaast zou het natuurlijk mooi zijn als je op de parkeerplekken zou zijn, waar er wijzigingen zijn geweest, dit in de database heeft genoteerd, of nieuw ontdekte opties zou invoeren..

  18282  18287  18314  ​​

  Maar nu een fijne vakantie en daar ga je!

  1351566

Camper Plaatsen Plataria in deze boeken


RV-locaties in de omgeving

 1. Campingplaats Kalami Beach, 46100 Igoumenitsa, Kalami Beach
  Terrasvormig aangelegde camping, geschikt voor het wachten op de veerboot, in de buurt van Igoumenitsa @ (Campingplaats)
 2. Camperplaatsen Igoumenitsa New Port, 46100 Igoumenitsa/Ladochorion, Agion Apostolon
  een handige plek om te verblijven als je wacht tot de veerboot naar Italië. @ Wie is er bang voor de beveiliging bij de ingang kan de poort vragen of er waren ... (Parkeerplaats, ook om te overnachten)
 3. Camperplaatsen, 46100 Mourtos/Sivota
  Opslagfaciliteiten in de haven en parkeerplaatsen in het dorp.. De kleine jachthaven met jachten in de zomer is overvol en wordt vaak bezocht door flottieljes ... (Parkeerplaats, ook om te overnachten)
 4. Camperplaatsen, 46100 Syvota, Ag. Paraskevi
  Een kleine baai van de kustweg tussen Sivota en Perdika. (Parkeerplaats, ook om te overnachten)
 5. Campingplaats Camping Drepanon Beach, 46100 Igoumenitsa, Beach Drepanos
  . Camping, die vaak wordt gebruikt om te verblijven voor de overtocht naar Italië @ jarenlang verwaarloosd en vies - in 2014 gerenoveerd en heropend nu luid receptie Ista in gemeentelijk eigendom (Campingplaats)
 6. Camperplaatsen Parkplatz Drepanon Beach, 46100 Igoumenitsa, Ormos Valtou
  Vraag om een ​​overnachting op het terrein, is willekeurig tijden dus behandeld @ Aan het stadsstrand van Igoumenitsa bieden verschillende parkeermogelijkh ... (Parkeerplaats, ook om te overnachten)
 7. Campingplaats Sofas Camping, 46100 Perdika, Zwischen Sivota und Perdika
  Kleine familiecamping, maar met uitstekende sanitaire voorzieningen, een uitstekende taverne met traditionele Griekse. Cuisine @ Wlan, gerenoveerd in 2013 loodgieterij (Campingplaats)
 8. Wohnmobilparkplatz Arilla , 46030 Arilla, Eparchiaki Odos Perdikas
  Mooi strand, maar veel rennen. @ Parkeren hoort bij de taverne en wordt betaald. (Parkeren bij /in restaurant / hotel / wijnhuis)
 9. Camperplaatsen Restaurant Zoukas , 46030 Perdika - Arilas, Eparchiaki Odos Perdikas - Pargas
  Parkeren bij het restaurant in een kleine baai Zoukas: Fam Christos Christakis, € 8 - voor al uw diners kostenfreiNormalerweise stroom aanwezig is, tijdens ons ... (Parkeren bij /in restaurant / hotel / wijnhuis)
 10. Wohnmobilparkplatz Karavostasi, 46030 Karavostasi, Eparchiaki Odos Perdikas - Pargas
  Langezogene strand baai met meerdere auto' (s. Douches op het strand. Tavern on the Square)

Evenement bij de camperplaats

kies een andere regio