husbils platser Mesolongi Grekland


Europas största husbilsportal
av husvagn drivrutiner för husbil förare
UK UK IT ES FR NL
1
husvagnsplatser Mesolongi

Husbilsplats

NO ()30200 Mesolongi Centrala Grekland Grekland
kostnadsfritt
WMSEN DwcU
öppen Januar tills Dezember

Husbilsplats

Wi ()30200 Mesolongi Grekland
kostnadsfritt
WMSEN DwcU
öppen Januar tills Januar

Husbilsplats Mesolongi Hafen

PN ()30200 Mesolongi Centrala Grekland Grekland
kostnadsfritt
WMSEN DwcU
öppen Januar tills Dezember

Mesolongi, Bilder av staden och omgivningen

Mesolongi, Bilder och allmän information

 • Mesolongi , eller Messolongi, Messolonghi, Missolonghi, Missolunghi eller Mesolongion är huvudstaden i regionen Aetolia och har cirka 15 000 invånare..
  Det ligger vid ingången till Patras golf, på norra sidan av bukten, mitt i ett stort lagunlandskap, Mesolongi-deltaet..

  Plats och klimat Egenskaper

  Staden ligger i en slätt som har blivit uppstapad av alluviala avlagringar av Evinos och Acheloos floder under tiden..
  Således är de första bosättningarna på 3 lagunöarna detekterbara, men nu har de blivit sedvanliga som en integrerad del av fastlandet..
  Lagoons som är värda att nämna är Prokopanistos lagun i väster, den centrala Mesolongi lagunen i väster, norr mot lagunen Etoliko och Klisova lagunen i sydöstra delen av staden..
  Mot nordost, når moorarna domineras av lagunerna, når bergen upp till 900 meter hög, en imponerande bild..

  Historia

  * På bysantinska tider Byggandet av stilla hus (pilader) på lagunerna.. Detta förblev, för skydd gg. De förändrade ockupanterna fram till efter 1200-talet så.. Öarna låg i lagunerna som verkar som sjöar, vilket ger namnet baserat på italienska:
  "mitt i sjön" = mezzo laghi.. ,. ,.
  * Stiftelsen av staden förmodligen 1600-talet.. <15> * 1571 Naval Slaget vid Lepanto och därefter underordnad Venedigs Protektorat 1740-1770 Betydelse som sjö- och hamnstad med 75 fartyg 1797 Slut på den venetianska skyddskraften och tvångsfaktoriserat Sultan Selim III.. Trots att man samtidigt behåller en stark kärna av motstånd mot turkarna och en av födelseplatserna för grekisk nationalism
  * i den grekiska historien vinner odödlig betydelse Mesolongi speciellt under den grekiska revolutionen på 1900-talet.. Staden anses fortfarande vara en symbol för grekiskt motstånd mot turkarna..
  * 1821 utbrott av fientligheter, Alexandros Mavrokordatos (1791-1865) väljer Mesolongi till sitt högkvarter, eftersom staden har befästningar med mer än ett dussin kanoner. 9 augusti 1822 når en turkisk flottanhet under Hasan Pasha Lagunen och börjar i oktober med belägringen av staden, efter att en storm på stadsmurarna hade misslyckats.
  * November 1823 Slut på den första belägringen, rivning av detsamma av turkarna
  * som följd utvidgning av fästningen och förlängning av Armament på 48 pistoler 9 april 1925, 2: e Siege of Mesolongis på order av Sultan Mahmut II under Resit Pasha.. Grekerna avvisar eventuella övergivningsinsatser från turkarna, även om den turkiska överlägsenheten är överväldigande.. Epidemier och hunger dominerar bilden i staden våren 1826. Situationen har blivit hopplös.. En flykt genom de turkiska linjerna planeras för kvällen före Palm Sunday.. De gamla och de sjuka, som inte skulle kunna fly undan längre, är förankrad i arsenalen och väderkvarnen, de andra försöker fly, men de misslyckas på grund av förräderi.. Ett massakre tar sin kurs.. De återstående invånarna i staden spränger sig in i luften på morgonen den 12 april och lägger grundstenen för Mesolongis myt.. Realistiska siffror säger att över en befolkning på cirka 10 000 personer överlevde 1.000..
  * 1829 Turkarna från Mesolongi
  * 1850 blir staden som en ortodox storstad..
  * 1937 Dekret av kung George II, enligt vilket Mesolongi kan bära hedersnamnet Iera Poli (Holy City)..

  Mesolongi idag

  Staden presenterar sig som modern efter rekonstruktionen, men den klibbar fortfarande till den heliga staden (mycket kärade) myten från Resistanceens dagar..
  Det finns museer och minnesmärken, och Palm Sunday, till minne av händelserna 1826, är mycket mer än bara en Paschal-semester..
  Som en sportfanatistad skickar Mesolongi regelbundet idrottare till det grekiska olympiska laget och har sin egen stadion..

  Det finns flera skolor och tekniska högskolor, ett modernt sjukhus och senast en marinhamn där seglare och motorbåtåkare från hela världen kan hyra..
  Detta är särskilt intressant för denna grupp, som på motsatt sida av landet, vid Peloponnes, garanterar en flygplats (Araxos) tillgång till respektive hemland..
  Det finns ett stort kulturellt utbud inom musik och dans..  1377965

husbils platser Mesolongi i dessa böcker


RV platser i området

 1. Husbilsplats Park- und Übernachtungsplatz, 304 00 Etoliko, Astingos
  Lugnt beläget Park och övernattning bredvid en skola. (Parkeringsplats, även för övernattning)
 2. Wohnmobilparkplatz Kalogria Nord, 25200 Kalogria Nord
  Parkering på Ioannis Beach.. Fantastisk strand med Caribbean stil.. Men utan dusch och dricksvatten.. Snacks finns på stranden restaurang, ett matställe som ... (Parkeringsplats, även för övernattning)
 3. Husbilsplats, 30014 Kryoneri, Eparchiaki Odos Krioneriou - Gefiras Evinou
  mycket små, pittoreska fiskehamn på Gulf i Patras. Stehmöglichkeiten Hafen.Es på stranden och bara några hus där lägenheter finns att hyra och se om motparten Tavernas.Strandduschen vorhanden.Schöner (Parkeringsplats, även för övernattning)
 4. Wohnmobilparkplatz Taverne Koukounaria, 27052 Kalogria, Eparchiaki Odos Araksos-Manoladas
  Boende efter att ha ätit. @ Tavern med super CUTE värd (talar flytande tyska, Franska och engelska) med läckra, typisk grekisk mat.. På reservation dagen före ... (Parkering vid restaurang / hotell / vingård)
 5. Wohnmobilparkplatz Kalogria Nord, 25200 Kalogria Nord, Eparchiaki Odos Araksos-Manoladas
  En mycket trevlig strandplats för tystare, mellan liten flod, som strömmar ut i havet och stranden. @ På sommaren är det mycket rummelig, under lågsäsong och eftersäsong tyst och öde. (Parkeringsplats, även för övernattning)
 6. Husbilsplats Camper Stop, 27052 Kalogria, Eparchiaki Odos Araksos-Manoladas
  Platser i skuggan träd eller under tak Matt.. Stranden är ca 200m Mycket vänliga aktörer.. Toaletter och duschar (utomhus) tillgängliga.. Omhändertagande av ... (Ställplats)
 7. Husbilsplats Kalogria Beach, 27052 Kalogria-Mitte
  På Kalogria Beach, det finns några parkeringsplatser, är mitten (största) där man vanligtvis möter camping bilar.. Uppmärksamhet ofta plåga ... Ytterligare st ... (Overnight parkering, tolereras i vintern)
 8. Husbilsplats, 27052 Kalogria Süd, Lapa-Kalogrias
  (Overnight parkering, tolereras i vintern)
 9. Husbilsplats, 30014 Kato Vassiliki
  Kato Vassiliki ligger vid Mexikanska Patras motsatt Patras nära Rio / Antirio bro.. Du kan stå även på den lilla fiskehamnen på plats.. Men jag rekommenderar ... (Parkeringsplats, även för övernattning)
 10. Campingplats Camping Kato Alissos, 25002 Kato Alissos - Dymi, Antheon
  Camping Kato Alissos (Campingplats)
 11. Campingplats Camping Golden Sunset, 25002 Alissos, EO9
  Bekväm campingplats med mångsidig infrastruktur (Campingplats)