Camper Plaatsen Mesolongi Griekenland


Europa´s omvangrijkste camper-portaal
van camperbestuurders voor camperbestuurders
UK UK IT ES FR SE
start

Camper Plaatsen Mesolongi Griekenland

Camperplaatsen

NO ()30200 Mesolongi Centraal Griekenland Griekenland
Plaats kosteloos
WMSEN DwcU
geopend Januar tot Dezember

Camperplaatsen

Wi ()30200 Mesolongi Griekenland
Plaats kosteloos
WMSEN DwcU
geopend Januar tot Januar

Camperplaatsen Mesolongi Hafen

PN ()30200 Mesolongi Centraal Griekenland Griekenland
Plaats kosteloos
WMSEN DwcU
geopend Januar tot Dezember

Mesolongi, Foto´s van de stad en de omgeving

Mesolongi, Afbeeldingen en algemene informatie

 • Mesolongi , of Messolongi, Messolonghi, Missolonghi, Missolunghi of Mesolongion is de hoofdstad van de regio Aetolia en heeft ongeveer 15.000 inwoners..
  Het is gelegen aan de ingang van de Golf van Patras, aan de noordkant van de Golf, in het midden van een uitgestrekt lagunelandschap, de Mesolongi-delta..

  Plaats- en klimaat eigenaardigheden

  De stad ligt in een vlakte die is opgestapeld door de alluviale afzettingen van de rivieren Evinos en Acheloos in de loop van de tijd..
  Aldus zijn de eerste nederzettingen op 3 lagune-eilanden detecteerbaar, maar zijn nu door sedimentatie een integraal deel van het vasteland geworden..
  Vermeldenswaardige lagunes zijn de Prokopanistos-lagune in het westen, de centrale lagune van Mesolongi in het westen, de lagune op het noorden van Etoliko en de Klisova-lagune in het zuidoosten van de stad..
  Naar het noordoosten toe bereiken moorlands die gedomineerd worden door de lagunes bergen tot 900 m hoog, een imposante foto..

  Geschiedenis

  * In de Byzantijnse tijd Bouw van paalwoningen (piladen) op de lagune-eilanden.. Dit bleef, om te beschermen tegen de veranderende bezetters tot na de 13e eeuw dus.. De eilanden liggen in de lagunes die lijken op meren, die de naam geeft op basis van de Italiaanse:
  "in het midden van het meer" = mezzo laghi.. ,. ,.
  * Stichting van de stad waarschijnlijk 16e eeuw..
  * 1571 Zeeslag van Lepanto en vervolgens ondergeschikt aan het Protectoraat van Venetië
  * 1740-1770 Belang als een zee- en havenstad met 75 schepen
  * 1797 Einde van de Venetiaanse beschermende macht en gedwongen de facto erkenning van Sultan Selim III.. Niettemin wint het behoud van een sterke kern van verzet tegen de Turken en een van de geboorteplaatsen van het Griekse nationalisme binnen de Griekse geschiedenis onsterfelijk belangrijk Mesolongi, vooral tijdens de Griekse revolutie in de jaren 20 van de 19e eeuw.. De stad wordt nog steeds beschouwd als een symbool van het Griekse verzet tegen de Turken..
  * 1821 uitbraak van vijandelijkheden, Alexandros Mavrokordatos (1791-1865) selecteert Mesolongi naar zijn hoofdkwartier, omdat de stad vestingwerken heeft met meer dan een dozijn kanonnen. 9 augustus 1822 bereikt een Turkse marine-eenheid onder Hasan Pasha de Lagune en begint in oktober met de belegering van de stad, na een storm op de muren van de stad was niet succesvol.
  * November 1823 Einde van de 1e belegering, sloop van hetzelfde door de Turken
  * als gevolg uitbreiding van het fort en uitbreiding van de Bewapening op 48 kanonnen 9 april 1925, 2e beleg van Mesolongis op bevel van Sultan Mahmut II onder Resit Pasha.. De Grieken verwerpen elke poging tot overgave door de Turken, hoewel de Turkse suprematie overweldigend is.. Epidemieën en honger domineren het beeld in de stad in het voorjaar van 1826. De situatie is hopeloos geworden.. Een ontsnapping door de Turkse linies is gepland voor de avond vóór Palmzondag.. De oude en de zieken, die niet meer zouden kunnen ontsnappen, zijn verschanst in het arsenaal en de windmolen, de anderen proberen te ontsnappen, maar ze falen als gevolg van verraad.. Een bloedbad begint zijn gang te gaan.. De overgebleven inwoners van de stad blazen zichzelf in de lucht op de ochtend van 12 april en leggen de eerste steen voor de mythe van Mesolongi.. Realistische figuren zeggen dat van een populatie van ongeveer 10.000 mensen er 1000 overleefden..
  * 1829 De terugtrekking van de Turken van Mesolongi <1850> 1850 de stad wordt de zetel van een orthodoxe metropoliet..
  * 1937 Decreet van Koning George II, volgens welke Mesolongi de eretitel van Iera Poli (Heilige Stad) mag dragen..

  Mesolongi vandaag

  De stad presenteert zichzelf na de moderne reconstructie, maar het houdt zich nog steeds aan de (zoals onderhouden) mythe van de heilige stad uit de dagen van het verzet..
  Er zijn musea en gedenktekens, en Palmzondag, ter nagedachtenis aan de gebeurtenissen van 1826, is veel meer dan alleen een paasvakantie..
  Als sportief fanatieke stad stuurt Mesolongi regelmatig atleten naar het Griekse Olympische team en heeft het een eigen stadion..

  Er zijn verschillende scholen en technische hogescholen, een modern ziekenhuis en, meest recent, een jachthaven waar zeilers en motorbootrijders van over de hele wereld kunnen aanmeren..
  Dit is vooral interessant voor deze groep, want aan de andere kant van het land, op de Peloponnesos, zorgt een luchthaven (Araxos) voor verbinding met de respectieve landen van herkomst..
  Er is een geweldig cultureel aanbod op het gebied van muziek en dans..  1377965

Camper Plaatsen Mesolongi in deze boeken


Mesolongi, Bezienswaardigheden en andere pois

001.41 km Landschap Landschap
001.69 km WatersportWatersport
002.1 km havenhaven
002.61 km Landschap Landschap
002.76 km havenhaven
003.49 km VervoermiddelenVervoermiddelen
003.69 km HotelHotel
004.54 km kliniekkliniek
004.8 km wikiInfoText: wiki
006.18 km supermarktsupermarkt
008.11 km Landschap Landschap

Evenement bij de camperplaats